- Assessment & Development
- Assessment Services
- Coaching & Development
- Outplacement
- Loopbaanontwikkeling
- Reward Management
- Salarisstudies
- Reward Consulting
- Performance & Development
- Job Design & Job Grading
Virtueel samenwerken is momenteel eerder de regel dan de uitzondering geworden. Transparante communicatie en gestructureerde feedback zijn cruciaal om virtuele teams de nodige houvast te bieden.
COVID-19 heeft organisaties en teams van de ene op de andere dag verplicht om hun manier van (samen)werken en communiceren heruit te vinden. Ons volledige takenpakket, complexe projecten en volwaardige teams moesten nu immers vanuit ons geïmproviseerd ‘thuiskantoor’ gemanaged worden. Fysieke one-to-ones, spontane babbeltjes aan de koffiemachine, teambuildings en workshops met onze collega’s moesten meteen ook plaatsmaken voor gestructureerde, maar toch eerder vluchtige virtuele calls.
We hebben ons allen zeer flexibel opgesteld en velen zijn ondertussen gewend geraakt aan deze nieuwe manier van werken. Toch heeft het initiële enthousiasme bij sommigen moeten wijken voor twijfel. Het beperkte contact dreigt niet alleen de connectie met het bedrijf en de samenhang binnen teams te vervagen, ook op individueel niveau dringen onzekere vragen zich op. “Waar draag ik eigenlijk toe bij, doe ik mijn werk wel nog goed, waar moet ik bijsturen om beter te kunnen functioneren in de huidige omstandigheden?”
Het is belangrijk dat we als collega’s nog steeds de tijd nemen om die vragen voor elkaar te beantwoorden, om openheid en appreciatie te tonen, maar ook om heldere feedback te delen in functie van elkaars verdere groei en ontwikkeling. Een continue dialoog met elkaar, maar ook specifiek tussen manager en werknemer is daarbij van primair belang. Organisaties kunnen ook regelmatige feedbackmomenten inbouwen. Op basis van die feedback kunnen ze vervolgens het virtuele samenwerken en de individuele prestaties binnen virtuele teams optimaliseren.
Bestaande HR-tools zoals Multi-Source Feedback (360°) kunnen daar substantieel aan bijdragen. Ze laten u toe om de competenties die u belangrijk vindt, te bevragen bij uw werknemers of binnen bepaalde virtuele teams. Op die manier dragen collega’s vanuit hun thuiskantoor niet alleen bij aan elkaars verdere ontplooiing, maar ook aan het versterken en wapenen van het team en de gehele organisatie voor de uitdagingen die de gewijzigde samenleving momenteel brengt.
Een gestructureerde opzet en opvolging en transparante communicatie zijn essentieel bij een 360° feedbackproject om het engagement van de deelnemers en kwalitatieve feedback voor de feedbackontvangers te kunnen garanderen. Hudson heeft veel expertise opgebouwd in het beheren en ondersteunen van 360° feedbackprojecten, gaande van individuele feedbacktrajecten op ad-hoc basis tot grootschalige feedbackprocessen die op regelmatige basis op organisatieniveau worden doorgevoerd.
Samen vinden we de beste oplossing voor uw organisatie! Onze consultants staan klaar om u te helpen en nemen zo snel mogelijk contact met u op.